П`ятниця, 29.03.2024, 16:35

Рованці

Меню сайту
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи необхідно зробити цей сайт офіційним сайтом Рованець?
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Травень » 27 » НЛО. Волинь. 120 років тому.
19:32
НЛО. Волинь. 120 років тому.
На Волинь перша «літаюча тарілка» навідалася 120 років тому.

«Літаючі тарілки» для землян були і залишаються загадкою.

На Волині НЛО, як вважає невтомний дослідник історії з міста Радивилова Володимир Ящук, вперше реально проявилося у 1892 році і спричинило низку військових розслідувань.
– Шукаючи в архівах матеріали з історії рідного краю, – розповідає Володимир Ящук, – я натрапив на цікаве свідчення, датоване ХІХ століттям, у якому йдеться про появу інопланетян над теренами колишньої Великої Волині. Це свідчення товариства уфологів стало співзвучним з публікацією у газеті "Свет” від 28 березня 1892 року. Тоді, зокрема, на газетній шпальті з’явився короткий лист якогось Н.Р.: "Милостивий пане редакторе! Вважаю за обов’язок повідомити вашу високошановану газету про появу вже не вперше в нас летючої машини. Її бачили 15, 17 і 23 березня цього року. Сього числа о 6 1/2 годині ранку її бачили за дві версти північніше Луцька Волинської губ., над с. Зміїнець. Бачили її солдати 3-го взводу 2-го ескадрону 33-го драгунського Ізюмського полку і селяни с. Зміїнець. Рух машини був зі сходу на захід. Політ швидший за політ птиці. Висота польоту може бути порівняна з висотою польоту журавля. Шум від руху цієї штуки було чути в селянських хатах…”
Цю інформацію всерйоз сприйняло військове відомство Російської імперії, і через певний час розслідування провів журнал "Разведчик”. У ньому командир згаданого полку оприлюднив рапорт: "Машина йшла дуже швидко, колір машини світлий, металевий. Цю машину бачили також у місті Дубні… О 10 годині вечора на горизонті з західного боку було щось схоже на комету зі змінюваним світлом, а також із блиском, що недовго продовжувався… Поява цієї комети збудила багато балачок у краї, який доступний і дуже зручний для іноземців, котрі бажають оглянути цікаві для них пункти без усіляких куль і нічим не ризикуючи”.
З приводу НЛО редакцію "Разведчика” повідомив також ротмістр, який не назвав свого імені: "В кореспонденції газети "Свет”, № 73, сказана правда… Летючу машину бачили декілька чоловік нижніх чинів довіреного мені ескадрону і дехто із селян с. Зміїнець… 23 березня о 6 1/2 ранку увагу всіх привернув сильний шум, схожий на шум далекого поїзда. Люди в страху і нерозумінні озиралися навкруги, дивилися вгору і виразно побачили над самим Зміїнцем летючу машину світло-металевого кольору – на висоті журавлиного польоту… За чутками, цю летючу машину бачили у Радзивилові, Дубні, Здолбунові, Рівному, Луцьку, Боремлі, Ковелі, Рожищі Волинської губ. Цікаво опитати сторожів і вартових у тих місцях, де ця машина зупинялася і освітлювала”.
Далі з’явилися подробиці про те, що "була видна дві чи три хвилини чітко, а потім неясно куля чи літаюча машина”, що згодом близько другої години ночі над селом Рованці "освітлювала і ніби оглядала околиці, рухалась поривчасто”; "шум скидався на шум далекого поїзда і вітряного млина”.
Зважаючи на те, що кінець ХІХ століття ще не був увінчаний першими польотами братів Райтів, літальними спробами Можайського, можна цілком припустити, що об’єкт, який наробив стільки розголосу і серед населення, і на сторінках тодішньої преси, – це не що інше, як літаюча тарілка. Тільки з якою метою прилітала вона на Волинь? На жаль, і досі це питання риторичне…

Сергій Новак, Рівненська область (Газета "Волинь”, Луцьк)
http://radyvyliv.net/history/776-na-volin-persha-ltayucha-tarlka-navdalasya-120-rokv-tomu.html
Переглядів: 927 | Додав: bellarom | Теги: рованці, волинь, НЛО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: