П`ятниця, 19.04.2024, 12:15

Рованці

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Чи потрібний розвиток цього сайту?!
Всього відповідей: 86
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Вересень » 3 » Ви бачили від ООН 9,5 млн грн на розвиток сіл?
23:58
Ви бачили від ООН 9,5 млн грн на розвиток сіл?
На першому етапі реалізації проекту ООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" Волинь отримала для сіл 9,5 мільйонів гривень.
Україна і Європейська комісія 31 травня у Брюсселі уклали угоду про фінансування проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, етап ІІ».
Угоду підписали перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв та член Єврокомісії з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.
Під час брифінгу після підписання документа комісар ЄС, зокрема, зазначив, що питання гарного управління державою пов`язані не лише з реформами на національному рівні, але також із залученням людей до управління та з урахуванням думок громадян.
У свою чергу Клюєв зазначив, що в рамках цієї угоди місцеві органи влади надаватимуть пропозиції проектів для фінансування у спеціально створеній комісії, яка обиратиме найкращий з них. Перший віце-прем`єр зазначив, що вже під час реалізації першої стадії угоди було запропоновано кілька цікавих проектів, передусім у сфері енергозбереження та енергоефективності, а також у сфері житлово-комунального господарства.
Крім того, Клюєв зазначив, що можуть пропонуватися проекти, спрямовані на вирішення інших проблем місцевого самоврядування, покращення систем водопостачання та водовідводу, прибирання території.
Як повідомила координатор проекту програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» у Волинській області Оксана Гузь, у першому етапі цього проекту на Волині реалізували майже 9,5 мільйона гривень, які пішли на розвиток проблемних сіл – покращення інфраструктури, будівництва соціально важливих об’єктів села тощо. «Всього було реалізовано 57 проектів у 47 селах», - розповіла Оксана Гузь.
Скільки грошей отримає Волинь у другому етапі проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», стане відомо у кінці червня, - каже Оксана Гузь. У минулому етапі на волинські проекти грантодавці потратили близько 470 тисяч доларів. Решту платили місцеві бюджети та громади.
Переглядів: 1311 | Додав: bellarom | Теги: Брюссель, Єврокомісії, Гузь, волинь, Розвиток, Клюєв, бюджет, громада, ООН, село | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 bellarom  
0
Цей проект було започатковано у вересні 2007 року. Він має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через підтримку та співфінансування громадських ініціатив в усіх областях України та Автономній Республіці Крим. Ініціатива фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги ЄС та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду України. Бюджет проекту складає 13,3 мльйонів євро. Орієнтовна кількість коштів на фінансування проектів громад кожної області – 400 тисяч євро.
волинська правда

Ім`я *:
Email *:
Код *: