Меню сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Чи потрібний розвиток цього сайту?!
Всього відповідей: 86
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Голови облдержадміністрації Борис Клімчук та очільник облради Володимир Войтович зустрілись з повторно обраними сільськими та селищними головами.

Голови облдержадміністрації Борис Клімчук та облради Володимир Войтович зустрілись з повторно обраними сільськими та селищними головами Володимир-Волинського, Луцького, Горохівського, Рожищенського та Шацького районів.

Борис Клімчук подякував досвідченим управлінцям за врегулювання системи спілкування та листування та зазначив, ... Читати далі »

Переглядів: 834 | Додав: bellarom | Дата: 28.02.2011 | Коментарі (0)

У суботу завершилася ХХII колегія Всеукраїнської студентської ради (ВСР) при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту. Члени ВСР погодилися з пропозицією Міносвіти виплачувати стипендію лише студентам-пільговикам, а також у вигляді академічного заохочення.

На думку учасників студентської профспілки «Пряма дія», колегія ВСР – лише імітація громадського обговорення ініціатив Міносвіти, – пише «Коммерсантъ-Украина»

ХХII колегія Всеукраїнської студентської ради при Міносвіти проходила в Києві 25-26 лютого. У ній взяли участь перший заступник міністра освіти Євген Суліма, ректор Київського національного університету ім.Шевченка (КНУ) Леонід Губернський, а також близько 50 лідерів студентського самоврядування з усіх регіонів України. ВСР був створений 29 травня 2005 як консультативно-дорадчий орган при Міносвіти. Головне завдання ради – забезпечення конструктивної взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування з ор ... Читати далі »

Переглядів: 960 | Додав: bellarom | Дата: 28.02.2011 | Коментарі (0)

Станом на 1 січня 2011 року загальна сума заборгованості із виплати зарплат у Волинській області становить 13,7 мільйонів гривень. Про це на засіданні розширеної колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи проінформувала його начальник Софія Сагаль.


Із загальної суми заборгованості 8,2 мільйони гривень припадає на економічно активні підприємства, 3,6 мільйони – на підприємства-банкрути і 1,8 – на неактивні підприємства. Загалом заборгованість із виплати заробітної плати існує на 37 економічно активних підприємствах області.

Як зауважила Софія Сагаль, одним із пріоритетних завдань на 2011 рік є вжиття повноважних заходів щодо зменшення заборгованості із виплати зарплати до повного її погашення.

Разом із тим впродовж 2010 року середньомісячна зарплата штатним працівникам області зросла на 18,6% у порівнянні із 2009 роком і ... Читати далі »

Переглядів: 766 | Додав: bellarom | Дата: 28.02.2011 | Коментарі (0)

Волинська область суттєво покращила власний рейтинг у комплексній оцінці соціально-економічного розвитку, яку розробило Мінекономіки.

Про це під час «оперативки» у понеділок, 28 лютого, розповів голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Відповідно до урядового аналізу соціально-економічних показників областей, Волинь покращила свої позиції на десять пунктів.

«Ми увійшли до другої групи областей. В першу п’ятірку не потрапили. Це добре. Є резерви для росту. І слава Богу. Увійшли до другої групи областей. І друга група починається з нашої області», – повідомив посадовець.

За словами Клімчука, у цьому рейтингу за результатами 2010 року Волинь посіла 12-те місце. У 2009 році область була на 22-му місці.

Такі результати Волині, каже Клімчук, забезпечив ряд факторів: збільшення рівня промислового виробництва, вихід на прибутковість, найкращий показник в Україні по зменшенні неприбуткових підприємств.

«Це дуже при ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: bellarom | Дата: 28.02.2011 | Коментарі (0)

Усі найвищі державні атрибути України символізують єдність нашого народу, неподільність його землі. Як би вороги різних мастей не намагалися поділити нас на схід і захід, їм не вдасться розколоти моноліт духовно згуртованої нації. До цього закликають слова молитви-гімну: «Боже Великий, Єдиний, Нам Україну храни».

Історія Духовного гімну повчальна. У 1884 році Львів відвідав відомий український письменник із Києва Олександр Кониський. Його щиро вітала студентська молодь, згодом відзначила 25-річчя його літературної діяльності. Через нього вихованці львівської духовної греко-католицької семінарії звернулися до композитора Миколи Лисенка надіслати такі пісні, «з яких повіяло б новим життям, новими думками, новими шляхетними чуттями».

Наприкінці березня 1885 року О. Кониський повідомляв своїм адресатам, що на його слова Микола Лисенко написав «Молитву українських дітей». Це була перша редакція Духовного гімну, як дослід ... Читати далі »

Переглядів: 2197 | Додав: bellarom | Дата: 27.02.2011 | Коментарі (0)

Коли ти можеш бачити зруйноване діло цілого свого життя,
І без слів взятися будувати його наново,
Або за одним ударом — стратити виграні сотні партій
Без жодного порушення і без одного зітхання...
Коли ти можеш бути коханцем, не шаліючи з любови,
Коли ти можеш бути сильним, не перестаючи бути ніжним...
Коли ти можеш любити всіх приятелів як братів,
Аж так, щоб ніхто з них не був всім для тебе,
Коли ти вмієш розважати, спостерігати й пізнавати,
Не стаючи ніколи скептиком, або руїнником,
Мріяти, та не даючи твоїй мрії стати твоїм паном...
Коли ти потрапиш бути суворим, не впадаючи ніколи в лють,
Коли ти вмієш бути ві ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Додав: bellarom | Дата: 27.02.2011 | Коментарі (0)

Об’їзну дорогу поблизу Рованців хочуть реконструювати за кошти ЄС

http://vip.volyn.ua

Луцька районна рада має шанси виграти проект по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Про це 31 серпня під час апаратної наради у Луцькій РДА розповів голова райради Богдан Прус.

За словами Богдана Пруса, проект у рамках Програми транскордонного співробітництва « ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: bellarom | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (0)

Церква зцілення в селі Рованці поблизу Луцька Україна

Святий великомученик Пантелеймон, що означає по-грецькому «всемилостивий», жив у III столітті в Нікомідії. Батько-язичник віддав його на навчання до лікаря царя Максиміана. Пантелеймон часто бував у дворі. Чутка про чудесного цілителя, – адже юнак згодом став відомим лікарем і зціляв при допомозі молитви, – рознеслась повсюди й викликала заздрість інших лікарів.< ... Читати далі »

Переглядів: 2580 | Додав: bellarom | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (0)

Археологи знайшли жіночі прикраси із срібла часів Київської Русі

Поблизу Луцька археологи знайшли рідкісні срібні жіночі прикраси періоду Київської Русі: срібну сережку, перстень з малюнком хреста половинку бронзової іконки-складня з біблійним сюжетом.

bellarom | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (0)


Пам'ятки археології

На території села відомі наступні пам’ятки археології:

1) На східній околиці села, на території історичного передмістя Луцька (Гнідава), в урочищі Гнідавська Гірка, на лівому, високому березі р. Стир, зліва від шосейного мосту – багатошарове поселення доби пізнього палеоліту, волино-люблінської енеоліту, стжижівської, тшинецько-комарівської, лужицької бронзового часу, лежницької групи ранньозалізного часу, в ... Читати далі »

Переглядів: 871 | Додав: bellarom | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »